Pólónyomtatás

Direkt nyomtatásAzért választottuk külön a pólódekorációt a többi textildekorációtól mert legtöbbször pólóra kértek tőlünk grafikát. Összefoglaltuk röviden, hogy milyen tényezők számítanak a pólódekoráció megrendelésénél, erről találhattok itt leírást. Persze biztosan lesz köztetek olyan, akinek még mindig marad kérdése, ha Te is közéjük tartozol, akkor keress meg minket bármely elérhetőségünkön!

Elérhetőségeink
 

A grafikáról

Van egy pár dolog, amit érdemes tudnotok a grafikáról, mielőtt pólót rendeltek.

1Nem vagyunk varázslók, rossz minőségű képből, fotóból, fájlból nem tudunk jó minőségű nyomatot készíteni még mi sem:). Mit jelent ez? A lehető legjobb minőségű anyagot küldjétek el, ami rendelkezésetekre áll. Nagyjából mindegy milyen formátum, megoldjuk, hogy használni tudjuk. Ha még így sem lenne elég jó a grafika, akkor pedig elmondjuk, hogy mekkora az a méret, amiben már igényesen néz ki. Természetesen kérésre megcsináljuk a pólót az általunk meghatározott minőségi mutató alatt is, de a kinézetéért nem vállalunk felelősséget.

2A transzfer és a szublimációs eljáráshoz tulajdonképpen bármilyen formátum megfelelő, a lényeg itt is a lehető legjobb minőségre való törekvés. A flock és a flex eljárásnál viszont az ideális valamilyen vektoros formátum használata, mivel ennél a technikánál lézerrel vágjuk körbe a grafikát. Ez lehet CorelDraw fájl, Adobe Illustrator, .pdf vagy egyéb formátum is, amennyiben az vektoros. Ha nincs vektoros formátum, akkor is meg tudjuk oldani, hogy vektorizáljuk, viszont ennél a megoldásnál szerkesztési költséggel is számolni kell.

3A grafika, amit nekünk odaadtok javasoljuk, hogy vagy ne legyen jogvédett tartalom, vagy pedig legyetek jogosultak annak használatára. Nem azért írjuk ezt, mert hivatalos papírt kérünk mielőtt felvesszük a rendelést, csak a Ti érdeketek, hogy ne legyetek támadhatóak.

4Láttál valamit az oldalunkon, ami megtetszett? Nem tudjuk garantálni, hogy megcsináljuk Neked is, mivel sokszor grafikusok által tervezett, egyedi felhasználású pólókat készítünk. Viszont megígérjük, hogy meg fogjuk próbálni meggyőzni őket arról, hogy milyen jó nekik is, ha rajtatok is az általuk tervezett póló van:).

A minőségről

Direkt pólónyomtatásSokszor felmerül a minőség kérdése. Két szempontból érdemes megközelíteni a témát:

1Az általunk kapott grafikánál jobb minőségű végeredményt nem tudunk készíteni. Ez sajnos már csak így működik.
(Ha online szerzett grafikáról van szó, akkor lehetséges, hogy tudunk segíteni annak kiderítésében, hogy található-e jobb minőségű az adott képből.)

2Ha viszont jó minőségű anyagot kapunk, akkor garantáljuk, hogy a képek szépek, kontrasztosak és legalább annyira élesek lesznek, mint eredetileg voltak. A lézervágással készített technikáknál pedig a vágási vonalak egyenletesek és pontosak lesznek.

 
Tudjuk, hogy ez számotokra kevésbé lényeges, de nem árt, ha tudjátok, hogy milyen eljárásokkal dolgozunk.

1

Tranfszer nyomtatás


Milyen grafikákhoz jó?
Fényképekhez, több színű, árnyalatos képekhez. Nehezen körbevágható, így csak nagyon éles kontúrral rendelkező grafikát tudunk szépen körbevágni, erre alkalmatlan grafika esetén lesz egy téglalap “kerete” a grafikának. Ez a leggyakrabban használt eljárásunk. A világos és a sötét színű pólókhoz egy kicsit különbözik az eljárás, de ebből ami Titeket érint az annyi, hogy világos pólóra befoglaló téglalap nélkül is tudunk bármilyen grafikát készíteni.

Mi az előnye?
Szép, élénk színek és dinamikus árnyalatok.
Jól működik bármilyen színű pólón.

Mi a hátránya?
Nagy, egybefüggő felületnél a póló kevésbé “lélegzik”.
Kevésbé tartós, mint a többi technika. (Ez olyan 20-30 mosást jelent legalább.)

2

Flock, illetve
flex pólónyomás

Milyen grafikákhoz jó?
Olyan grafikákhoz, amelyek egy színből elkészíthetőek és vektoros formátumban rendelkezésre állnak. Jellemzően logók, sziluettek, szöveges tartalmak. Az elkészítés folyamata megegyezik a flock és a flex eljárásnál, különbség abban van, hogy míg a flock fóliák felülete szőrös tapintású, addig a flex fóliáké egy hártyavékony gumihoz hasonló. Ezek a fóliák rengeteg színben megtalálhatóak, sőt vannak belőlük különleges texturájúak is, még fluoreszkáló is!

Mi az előnye?
Tartósak és nagyon ötletes dolgokat lehet velük megvalósítani.
Sötét színű pólókhoz is ideális.

Mi a hátránya?
Több színű, árnyalatos grafikát nem lehet vele készíteni.

Elérhetőségeink

Póló nyomtatásPólónyomtatásainkhoz nem tartozik fix ár, ahogy a több más tevékenységünkhöz sem.
Mivel az ár itt is több tényező függvénye, így itt is csak azt tudjuk megmondani, hogy mik azok, amik meghatározzák:

Mitől függ?

1

A grafika méretétől

Ez minden póló esetén így van. Minél nagyobb a grafika, annál drágább a nyomtatás.

2

A készítési eljárástól

3 különböző technikánk van textil anyagok dekorálására. Ezek között vannak hasonlóak, és vannak teljesen különbözőek is. Emiatt ugyanannak a grafikának az elkészítése változó lehet a technika függvényében is.

3

Mi adjuk a pólót, vagy Te hozod

Igazából annyi a lényeg, hogy ha hozol pólót, akkor arra is ugyanúgy rá tudjuk tenni a grafikát, viszont – természetesen – csak a nyomtatás árát kell kifizetned. Ettől függetlenül tőlünk is rendelhetsz pólót, egy átlagos póló ára nálunk: bruttó 1200-1500 Ft.

Egyedi árajánlatot kérek!

textilnyomtatasA TCN Sign Stúdió által gyártott pólók különböző technológiákkal készülnek. Van viszont néhány általános kezelési tanács, mely minden, általunk nyomtatott pólóra érvényes. Ezek betartásával a pólók és a nyomatok élettartama jelentősen meghosszabbítható.

1A pólókat mindig kifordítva, maximum 30 °C-on, kímélő programmal érdemes mosni. Az ennél magasabb hőmérsékletű, illetve intenzív mosás árthat a nyomatnak.

 
2A magas hőmérsékletű préselés hatására enyhe elszíneződés fordulhat elő a nyomat körül. Ez az elszíneződés az első mosásnál eltűnik.

 
3Bár brit tudósok igazolták, hogy vasalatlan pólók hordásával is hosszú
és boldog életet lehet élni, ha mégis vasalni kell a pólót, akkor szintén kifordítva, a nyomat felett minél rövidebb időt töltve, 150 °C-nál nem melegebb vasalóval vasald.
 
4Az erős, fehérítő szert is tartalmazó mosóporokat és az intenzív centrifugázást kerüld.